×

Rejestracja

Twoje dane

Dane do logowania

Login

Imię jest wymagane!
Nazwisko jest wymagane!
Błąd w imieniu!
Błąd w nazwisku!
Błąd w adresie email!
Email jest wymagany!
To konto już istnieje!
Hasło jest wymagane!
Wprowadzić poprawne hasło!
Musi zawierać co najmniej 6 znaków!
Może zawierać maksymalnie 16 znaków!
Hasła nie pasują!
Musisz zgodzić się z regulaminem!
Błędny email lub hasło!
Francois Pralus Madagascar 100% 100g

Francois Pralus Madagascar 100% 100g

Nasz bar Madagaskar ucieleśnia miłość Francois Pralus do tej kolorowej wyspy. Pochodzimy z naszej fasoli z Ambaja, w regionie Sambirano, bogatym w drzewa criollos.

Producent:

Francois Pralus

51,90 zł

43,90 zł

Brak w magazynie

Obserwuj niedostępny produkt
Powiadomimy Cię, gdy produkt będzie dostępny

Szczegóły

Nasz bar Madagaskar ucieleśnia miłość Francois Pralus do tej kolorowej wyspy.
Pochodzimy z naszej fasoli z Ambaja, w regionie Sambirano, bogatym w drzewa criollos.
Nasza czekolada jest tak dobrze zbalansowana, że ​​ma kwaskowatość, owocowość i nuty kwiatowe.
Nic dziwnego, że to nasz najlepszy sprzedawca.
Typ fasoli: Criollo

Składniki : 75% czekolady (kakao, cukier, czyste masło kakaowe, lecytyna sojowa bez GMO). Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze od 16 do 18 ° C. Może zawierać śladowe ilości orzechów lub mleka.

"Kiedy byłem stażystą z Bernachonem, nagle uświadomiłem sobie, że mogę zrobić własną czekoladę z ziaren kakaowych".

François Pralus jest wyjątkowym Master Chocolate Maker, ponieważ jest jednym z nielicznych we Francji, który produkuje własną czekoladę. Dziś prawie 100 ton czekolady Pralus jest produkowanych i sprzedawanych każdego roku.

François Pralus pracuje z suszonymi ziarnami kakaowca, które otrzymuje z najlepszych plantacji kakao na całym świecie, szczególnie z Ameryki Południowej i Indonezji.

Z tych wyjątkowych ziaren wytwarza około piętnastu czystych odmian i 4 mieszanki.

"Robię wszystko sam, mówię François Pralus, zamiast kupować od wyspecjalizowanych dostawców".

I posunął się jeszcze dalej, ponieważ ma teraz własną plantację kakao na Madagaskarze.

François Pralus zdradza jedną z jego małych tajemnic, aby dać nam dokładniejszy obraz tego, jak uzyskuje właściwy smak przed rozpoczęciem produkcji:
"Wlewam kakao do wody, raczej jak przyrządzam ziołową herbatę i słodzę ją lekko cukrem, potem zostawiam, by się ułożyła, co daje mi dokładne wyobrażenie o tym, jaki będzie smak przed uruchomieniem procesu produkcyjnego".

Informacje dodatkowe

Poziom kakao 100%
Składniki cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna 571 kcal / 2364 kJ
Tłuszcze 44 g
Białka 12 g
Węglowodany 24 g
z których cukrów 2 g
Marka Francois Pralus
Waga 100 g
Kategorie 100% czekolada, Ciemna czekolada, Francois Pralus

Napisz własną recenzję

Mój koszyk

Twój koszyk jest pusty.