×

Rejestracja

Twoje dane

Dane do logowania

Login

Imię jest wymagane!
Nazwisko jest wymagane!
Błąd w imieniu!
Błąd w nazwisku!
Błąd w adresie email!
Email jest wymagany!
To konto już istnieje!
Hasło jest wymagane!
Wprowadzić poprawne hasło!
Musi zawierać co najmniej 6 znaków!
Może zawierać maksymalnie 16 znaków!
Hasła nie pasują!
Musisz zgodzić się z regulaminem!
Błędny email lub hasło!
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g

Michel Cluizel Kayambe Noir 72% 70g

Miękka czekolada o zrównoważonym, okrągłym smaku wyróżnia się pełnym aromatem kakao z nutą nut drzewnych z kroplą lukrecji. Ta 72% czekolada powstała ze starannie wyselekcjonowanej kombinacji różnych rodzajów ziaren kakaowca z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy o nazwie Kayambe.

Producent:

Michel Cluizel

34,90 zł

25,90 zł

W magazynie

LUB

Szczegóły

Miękka czekolada o zrównoważonym, okrągłym smaku wyróżnia się pełnym aromatem kakao z nutą nut drzewnych z kroplą lukrecji. Ta 72% czekolada stworzona ze starannie wyselekcjonowanej kombinacji różnych rodzajów ziaren kakaowych z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy o nazwie Kayambe.

Otrzymał nagrody w międzynarodowych konkursach:

dla swojego poprzednika do 2020: srebrny medal, Akademia Czekolady, 2016, kategoria "Best Dark Bean to Bar Under 80%"
Składniki: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, prawdziwa wanilia Bourbon. Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i glutenu.

Wyjątkowa jakość: Michel Cluizel ściśle współpracuje z rolnikami i wspiera ich w zachowaniu tradycyjnych metod uprawy i fermentacji ziaren kakaowych. Zapewnia godziwe warunki rolnictwa i życia. Aby zachować określone smaki, Michel Cluizel stosuje długie prażenie w niskich temperaturach. Aby uzyskać niezrównane smaki swoich czekoladek, Cluizel często testował ponad 20 kombinacji metod fermentacji i prażenia. Właściwe palenie, mielenie i mieszanie ziaren kakaowych odbywa się już we Francji w Voiron.

Jeśli chodzi o składniki, Michel Cluizel naprawdę dba o to. Opatentował nawet znak towarowy „Nobles Ingredients”, co w praktyce oznacza, że wykorzystuje w swoich produktach:

tylko czyste masło kakaowe, bez jakichkolwiek domieszek tłuszczów roślinnych,
naturalna wanilia Bourbon zamiast waniliny,
nie używa lecytyny sojowej ani sztucznych aromatów.
Firma gwarantuje również, że żadne surowce nie przeszły procesu naświetlania lub jonizacji.
Waga i rozmiar: 70g, 161×79×7 mm

Informacje dodatkowe

Marka Michel Cluizel
Kategorie Ciemna czekolada, Michel Cluizel

Napisz własną recenzję

Mój koszyk

Twój koszyk jest pusty.