×

Rejestracja

Twoje dane

Dane do logowania

Login

Imię jest wymagane!
Nazwisko jest wymagane!
Błąd w imieniu!
Błąd w nazwisku!
Błąd w adresie email!
Email jest wymagany!
To konto już istnieje!
Hasło jest wymagane!
Wprowadzić poprawne hasło!
Musi zawierać co najmniej 6 znaków!
Może zawierać maksymalnie 16 znaków!
Hasła nie pasują!
Musisz zgodzić się z regulaminem!
Błędny email lub hasło!
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g

Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g

Plantacja Mangaro znajduje się w rejonie Ambohimarina, w dolinie rzeki Sambirano w północno-zachodniej części Madagaskaru. Swoją nazwę zawdzięcza dżungli, która swoim cieniem otacza drzewa kakaowe – Mangamaro „Ziemia, na której rosną drzewa mango”. Gleba, którą drzewa mango odżywiają się od wieków, nadaje ziarnom kakaowca niepowtarzalny, egzotyczny smak. Uprawia się tu ziarna kakaowe bardzo aromatycznej i rzadkiej odmiany Criollo.

Producent:

Michel Cluizel

34,90 zł

27,90 zł

W magazynie

LUB

Szczegóły

Wysoki procent - 50% - mleczna czekolada z plantacji z Madagaskaru. Miękka, kremowa, gładka czekolada. Jest ceniony za miodowo-karmelowy początek, który rozwija się w smaki owoców tropikalnych i rodzynek, a następnie posmak z nutami lekkiego miodu i piernika. Ta kompozycja przynosi radosne, oświecające uczucie.

Plantacja Mangaro znajduje się w rejonie Ambohimarina, w dolinie rzeki Sambirano w północno-zachodniej części Madagaskaru. Swoją nazwę zawdzięcza dżungli, która swoim cieniem otacza drzewa kakaowe – Mangamaro „Ziemia, na której rosną drzewa mango”. Gleba, którą drzewa mango odżywiają się od wieków, nadaje ziarnom kakaowca niepowtarzalny, egzotyczny smak. Uprawia się tu ziarna kakaowe bardzo aromatycznej i rzadkiej odmiany Criollo.

Michel Cluizel pojawia się w 2021 roku z nową edycją, w której poprawia smak swoich czekolad plantacyjnych, zwiększając zawartość ziaren kakaowych do co najmniej 70% w czekoladach ciemnych i 47% w czekoladach mlecznych. Robiąc czekoladki, dba o każdy etap wytwarzania czekolady. Na opakowaniach znajdziesz teraz oznaczenia typowe dla kraju pochodzenia ziaren kakaowych. Oprócz nazwy plantacji poznasz również nazwę obszaru oraz podstawowe notatki degustacyjne.

Otrzymał nagrody w międzynarodowych konkursach:

brązowy medal, Academy of Chocolate, Londyn, 2009, kategoria "Najlepszy batonik mlecznej czekolady"
I miejsce, Salon du Chocolat, Paryż, 2009
finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategoria "Batony - Batony mleczne gładkie/pochodzenia"
Składniki: pełne mleko w proszku, ziarna kakaowe, masło kakaowe, cukier, prawdziwa wanilia Bourbon. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.

Wyjątkowa jakość składników: Michel Cluizel naprawdę dba o składniki. Opatentował nawet znak towarowy „Nobles Ingredients”, co w praktyce oznacza, że wykorzystuje w swoich produktach:

tylko czyste masło kakaowe, bez jakichkolwiek domieszek tłuszczów roślinnych,
naturalna wanilia Bourbon zamiast waniliny,
nie zawiera lecytyny sojowej ani sztucznych aromatów,
a wszystkie produkty są w 100% wolne od obecności organizmów modyfikowanych genetycznie.


Waga i rozmiar: 70g, 161×79×7 mm

Rodzinna fabryka czekolady Michel Cluizel produkuje wyjątkową czekoladę od 1948 roku. Mieści się ona w Normandii na północy Francji.

Nagroda „Great Taste Award” to kulinarny światowy odpowiednik filmowych Oscarów. Brytyjskie stowarzyszenie „Guild of Fine Food” przyznaje ją corocznie najlepszej jakości i najsmaczniejszym produktom spożywczym w danej kategorii.

Akademia Czekolady została założona w Londynie w 2005 roku. Oprócz oceny jakości czekolad, której towarzyszą coroczne nagrody, jej głównym celem jest motywowanie producentów czekolady do zaangażowania się w zrównoważony, sprawiedliwy handel.

Salon du Chocolate to międzynarodowy pokaz czekolady, który odbywa się każdej jesieni w Paryżu.

Informacje dodatkowe

Marka Michel Cluizel
Kategorie Czekolada mleczna, Michel Cluizel

Napisz własną recenzję

Mój koszyk

Twój koszyk jest pusty.