Zaloguj przez
Rejestracja
Twoje dane
Dane do logowania
Login
Szczegóły
Czekolada Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Orange - ze skórką pomarańczową 100 g
Intensywny smak 70% gorzkiej czekolady regionalnej podkreślony jest orzeźwiającym słodko-kwaśnym smakiem kandyzowanej skórki z pachnących hiszpańskich pomarańczy. Ziarna kakaowe do tej czekolady pochodzą z regionu Guayas w Ekwadorze i charakteryzują się wyrazistym kakaowym smakiem z pikantnymi nutami. Czekolada jest bezglutenowa i odpowiednia dla wegan.
Otrzymał nagrody w międzynarodowych konkursach:
brązowy medal, Academy of Chocolate, Londyn, 2021, kategoria "Best Flavoured Dark Bar"
2 gwiazdki, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londyn, 2021 r
Składniki: ziarno kakaowca, cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa 13% (skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowy, dekstroza), masło kakaowe, prawdziwa wanilia Bourbon. Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i glutenu.
Wyjątkowa jakość: Michel Cluizel ściśle współpracuje z rolnikami i wspiera ich w zachowaniu tradycyjnych metod uprawy i fermentacji ziaren kakaowych. Zapewnia godziwe warunki rolnictwa i życia. Aby zachować określone smaki, Michel Cluizel stosuje długie prażenie w niskich temperaturach. Aby uzyskać niezrównane smaki swoich czekoladek, Cluizel często testował ponad 20 kombinacji metod fermentacji i prażenia. Właściwe palenie, mielenie i mieszanie ziaren kakaowych odbywa się już we Francji w Voiron.
Jeśli chodzi o składniki, Michel Cluizel naprawdę dba o to. Opatentował nawet znak towarowy „Nobles Ingredients”, co w praktyce oznacza, że wykorzystuje w swoich produktach:
tylko czyste masło kakaowe, bez jakichkolwiek domieszek tłuszczów roślinnych,
naturalna wanilia Bourbon zamiast waniliny,
nie używa lecytyny sojowej ani sztucznych aromatów.
Firma gwarantuje również, że żadne surowce nie przeszły procesu naświetlania lub jonizacji.
Waga i rozmiar: 100 g, 161×79×10 mm
Akademia Czekolady została założona w Londynie w 2005 roku. Oprócz oceny jakości czekolad, której towarzyszą coroczne nagrody, jej głównym celem jest motywowanie producentów czekolady do zaangażowania się w zrównoważony, sprawiedliwy handel.
International Chocolate Awards to niezależny międzynarodowy konkurs, który co roku ocenia to, co najlepsze w świecie wysokiej jakości czekolady. Jego celem jest wspieranie innowacyjnych producentów czekolady oraz rolników uprawiających ziarna kakaowe o wyjątkowej jakości.
Informacje dodatkowe
Marka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorie | Smakowa czekolada, Ciemna czekolada, Michel Cluizel |