Zaloguj przez
Rejestracja
Twoje dane
Dane do logowania
Login
Szczegóły
Miękka czekolada o zrównoważonym, okrągłym smaku wyróżnia się pełnym aromatem kakao z nutą nut drzewnych z kroplą lukrecji. Ta 72% czekolada stworzona ze starannie wyselekcjonowanej kombinacji różnych rodzajów ziaren kakaowych z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy o nazwie Kayambe.
Otrzymał nagrody w międzynarodowych konkursach:
dla swojego poprzednika do 2020: srebrny medal, Akademia Czekolady, 2016, kategoria "Best Dark Bean to Bar Under 80%"
Składniki: ziarno kakaowca, cukier, masło kakaowe, prawdziwa wanilia Bourbon. Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i glutenu.
Wyjątkowa jakość: Michel Cluizel ściśle współpracuje z rolnikami i wspiera ich w zachowaniu tradycyjnych metod uprawy i fermentacji ziaren kakaowych. Zapewnia godziwe warunki rolnictwa i życia. Aby zachować określone smaki, Michel Cluizel stosuje długie prażenie w niskich temperaturach. Aby uzyskać niezrównane smaki swoich czekoladek, Cluizel często testował ponad 20 kombinacji metod fermentacji i prażenia. Właściwe palenie, mielenie i mieszanie ziaren kakaowych odbywa się już we Francji w Voiron.
Jeśli chodzi o składniki, Michel Cluizel naprawdę dba o to. Opatentował nawet znak towarowy „Nobles Ingredients”, co w praktyce oznacza, że wykorzystuje w swoich produktach:
tylko czyste masło kakaowe, bez jakichkolwiek domieszek tłuszczów roślinnych,
naturalna wanilia Bourbon zamiast waniliny,
nie używa lecytyny sojowej ani sztucznych aromatów.
Firma gwarantuje również, że żadne surowce nie przeszły procesu naświetlania lub jonizacji.
Waga i rozmiar: 70g, 161×79×7 mm
Informacje dodatkowe
Marka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorie | Ciemna czekolada, Michel Cluizel |