×

Rejestracja

Twoje dane

Dane do logowania

Login

Imię jest wymagane!
Nazwisko jest wymagane!
Błąd w imieniu!
Błąd w nazwisku!
Błąd w adresie email!
Email jest wymagany!
To konto już istnieje!
Hasło jest wymagane!
Wprowadzić poprawne hasło!
Musi zawierać co najmniej 6 znaków!
Może zawierać maksymalnie 16 znaków!
Hasła nie pasują!
Musisz zgodzić się z regulaminem!
Błędny email lub hasło!
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g

Michel Cluizel Kayambe Grand Ivoire 36% 70g

Kremowa 36% biała czekolada, która jest szczytem czekoladowej sztuki. Powoli rozpływa się na języku i niesie ze sobą smak maślanych ciasteczek, mleczka waniliowego, stopniowo otwierając się na smak budyniu waniliowego. Wodospad smaków zakończony delikatnymi tonami karmelu i świeżości. Masło kakaowe pochodzi z mieszanki ziaren kakaowych Kayambe. Michel Cluizel stworzył ją ze starannie wyselekcjonowanej kombinacji ziaren z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy, aby uzyskać pełny, a jednocześnie delikatny smak czekolady.

Producent:

Michel Cluizel

34,90 zł

25,90 zł

W magazynie

LUB

Szczegóły

Kremowa 36% biała czekolada, która jest szczytem czekoladowej sztuki. Powoli rozpływa się na języku i niesie ze sobą smak maślanych ciasteczek, mleczka waniliowego, stopniowo otwierając się na smak budyniu waniliowego. Wodospad smaków zakończony delikatnymi tonami karmelu i świeżości. Masło kakaowe pochodzi z mieszanki ziaren kakaowych Kayambe. Michel Cluizel stworzył ją ze starannie wyselekcjonowanej kombinacji ziaren z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy, aby uzyskać pełny, a jednocześnie delikatny smak czekolady.

Składniki : cukier, masło kakaowe (zawartość czekolady 36%), pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna rzepakowa, prawdziwa wanilia Bourbon. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.

Wyjątkowa jakość: Michel Cluizel ściśle współpracuje z rolnikami i wspiera ich w zachowaniu tradycyjnych metod uprawy i fermentacji ziaren kakaowych. Zapewnia godziwe warunki rolnictwa i życia. Aby zachować określone smaki, Michel Cluizel stosuje długie prażenie w niskich temperaturach. Aby uzyskać niezrównane smaki swoich czekoladek, Cluizel często testował ponad 20 kombinacji metod fermentacji i prażenia. Właściwe palenie, mielenie i mieszanie ziaren kakaowych odbywa się już we Francji w Voiron.

Jeśli chodzi o składniki, Michel Cluizel naprawdę dba o to. Opatentował nawet znak towarowy „Nobles Ingredients”, co w praktyce oznacza, że wykorzystuje w swoich produktach:

tylko czyste masło kakaowe, bez jakichkolwiek domieszek tłuszczów roślinnych,
naturalna wanilia Bourbon zamiast waniliny,
nie używa lecytyny sojowej ani sztucznych aromatów.

Firma gwarantuje również, że żadne surowce nie przeszły procesu naświetlania lub jonizacji.

Waga i rozmiar: 70g, 161×79×7 mm

Rodzinna fabryka czekolady Michel Cluizel produkuje wyjątkową czekoladę od 1948 roku. Mieści się ona w Normandii na północy Francji.

Informacje dodatkowe

Marka Michel Cluizel
Kategorie Biała czekolada, Michel Cluizel

Napisz własną recenzję

Mój koszyk

Twój koszyk jest pusty.