×

Rejestracja

Twoje dane

Dane do logowania

Login

Imię jest wymagane!
Nazwisko jest wymagane!
Błąd w imieniu!
Błąd w nazwisku!
Błąd w adresie email!
Email jest wymagany!
To konto już istnieje!
Hasło jest wymagane!
Wprowadzić poprawne hasło!
Musi zawierać co najmniej 6 znaków!
Może zawierać maksymalnie 16 znaków!
Hasła nie pasują!
Musisz zgodzić się z regulaminem!
Błędny email lub hasło!
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g
  • Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g

Michel Cluizel Kayambe Grand Lait 45% 70g

Wysoki procent - 45% - mleczna czekolada. Czekolada ma bardzo gładką, aksamitną konsystencję z subtelnymi posmakami karmelu i skondensowanego mleka. Swoją „w sam raz” słodycz zawdzięcza wysokiej zawartości masy kakaowej. Powstaje z wyselekcjonowanej kombinacji ziaren kakaowca z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy o nazwie Kayambe, która charakteryzuje się w pełni zrównoważonym smakiem i intensywnym aromatem.

Producent:

Michel Cluizel

34,90 zł

25,90 zł

Brak w magazynie

Obserwuj niedostępny produkt
Powiadomimy Cię, gdy produkt będzie dostępny

Szczegóły

Wysoki procent - 45% - mleczna czekolada. Czekolada ma bardzo gładką, aksamitną konsystencję z subtelnymi posmakami karmelu i skondensowanego mleka. Swoją „w sam raz” słodycz zawdzięcza wysokiej zawartości masy kakaowej. Powstaje z wyselekcjonowanej kombinacji ziaren kakaowca z Ameryki Środkowej, Afryki i Jawy o nazwie Kayambe, która charakteryzuje się w pełni zrównoważonym smakiem i intensywnym aromatem.

Otrzymał nagrody w międzynarodowych konkursach:

1 gwiazdka, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londyn, 2008
srebrny medal, Academy of Chocolate, Londyn, 2009, kategoria "Najlepszy batonik mlecznej czekolady"


Składniki : cukier, ziarna kakaowe, pełne mleko w proszku, ziarna kakaowe, prawdziwa wanilia Bourbon. Może zawierać śladowe ilości orzechów i glutenu.

Wyjątkowa jakość: Michel Cluizel ściśle współpracuje z rolnikami i wspiera ich w zachowaniu tradycyjnych metod uprawy i fermentacji ziaren kakaowych. Zapewnia godziwe warunki rolnictwa i życia. Aby zachować określone smaki, Michel Cluizel stosuje długie prażenie w niskich temperaturach. Aby uzyskać niezrównane smaki swoich czekoladek, Cluizel często testował ponad 20 kombinacji metod fermentacji i prażenia. Właściwe palenie, mielenie i mieszanie ziaren kakaowych odbywa się już we Francji w Voiron.

Jeśli chodzi o składniki, Michel Cluizel naprawdę dba o to. Opatentował nawet znak towarowy „Nobles Ingredients”, co w praktyce oznacza, że wykorzystuje w swoich produktach:

tylko czyste masło kakaowe, bez jakichkolwiek domieszek tłuszczów roślinnych,
naturalna wanilia Bourbon zamiast waniliny,
nie używa lecytyny sojowej ani sztucznych aromatów.


Firma gwarantuje również, że żadne surowce nie przeszły procesu naświetlania lub jonizacji.


Waga i rozmiar: 70g, 161×79×7 mm

Rodzinna fabryka czekolady Michel Cluizel produkuje wyjątkową czekoladę od 1948 roku. Mieści się ona w Normandii na północy Francji.

Nagroda „Great Taste Award” to kulinarny światowy odpowiednik filmowych Oscarów. Brytyjskie stowarzyszenie „Guild of Fine Food” przyznaje ją corocznie najlepszej jakości i najsmaczniejszym produktom spożywczym w danej kategorii.

Informacje dodatkowe

Marka Michel Cluizel
Kategorie Czekolada mleczna, Michel Cluizel

Napisz własną recenzję

Mój koszyk

Twój koszyk jest pusty.