Zaloguj przez
Rejestracja
Twoje dane
Dane do logowania
Login
Przepraszamy, ale usługa Michel Cluizel Mokaya Bio 66% 70g została wycofana.
Mogą Cię również zainteresować te produkty:
Bonnat Noir 100% Cacao 100g43,90 zł 39,90 zł |
Bonnat Lait 55% 100g43,90 zł 34,90 zł |
Michel Cluizel Sardines en Chocolat au Lait 5 pack69,90 zł 64,90 zł |
Bonnat Java 65% 100g43,90 zł 34,90 zł |
Bonnat Cote d'Ivoire 75% 100g34,90 zł 29,90 zł |
Michel Cluizel Lait Éclats Caramel Beurre Sale 45% 100g34,90 zł 30,90 zł |
Szczegóły
Ta drobna, ciemna czekolada o niezwykle długim posmaku jest produkowana z ziaren kakaowych uprawianych w fabryce Mokaya w meksykańskiej dzielnicy Chiapas. Ziarna kakaowe są ekologiczne
O Cluizel
Przez trzy pokolenia rodzina Cluizel wyewoluowała wśród aromatów czekolady. Z pomocą wykwalifikowanych Cacaofèviers®, cukierników i producentów czekolady, rodzina kontynuuje swoją tradycję, gdzie wszystko się zaczęło: w Damville w Normandii. Produkcja Cluizel stworzyła bezpośrednią, zrównoważoną relację z plantatorami kakao. To uczciwe zobowiązanie jest obietnicą jakości.
Prawdziwy, naturalny smak, do czego zawsze dąży samozatrudniony czekoladnik. Aby to osiągnąć, ziarna kakaowe są fermentowane zgodnie z umiejętnie kontrolowaną techniką w pomieszczeniach plantatora. Następnie wszystko jest wykonane w Manufacture Cluizel: od wolnego procesu prażenia, który doskonale ujawnia wszystkie smaki kakaowe, do subtelnych dekoracji, które są często ręcznie. Daje to wachlarz smaków z unikalnych gleb, podkreślanych tradycyjnymi lub innowacyjnymi recepturami: czekoladki Michela Cluizel.
Od ponad 15 lat Michel Cluizel sprzedaje czekoladę w sklepach w Nowym Jorku i New Jersey. Ich zakład produkcyjny w USA, położony w Berlinie Zachodnim NJ, produkuje ręcznie robione czekoladki i inne produkty mleczne, z których wiele jest bezglutenowych i ostatnio pomalowano Twoją działalność podniebienia i muzeum czekolady "Chocolatrium" wzorowane na Chocolatrium w Damville. Oba obiekty są otwarte dla publiczności, która oferuje wyjątkowe degustacje, oprowadzanie po historii czekolady i jej przetwarzanie z fasoli na bar.
Od 65 lat i od trzech pokoleń entuzjastów rodzina Cluizel wraz z 220 doświadczonymi pracownikami pragnie dzielić się swoimi wartościami dzięki wyjątkowym produktom: naszym czekoladkom o niepowtarzalnym smaku Cluizel.
Informacje dodatkowe
Poziom kakao | 66% |
---|---|
Składniki | cane sugar, cocoa, cocoa butter, genuine bourbon vanilla |
Wartości odżywcze | na 100 g |
Wartość energetyczna | 572 kcal / 2391 kJ |
Tłuszcze | 41,53 g |
Białka | 6,51 g |
Węglowodany | 34,11 g |
z których cukrów | 34 g |
Marka | Michel Cluizel |
Waga | 70 g |
Kategorie | Ciemna czekolada |